Min Kurv

0 VARE VARER VARE
Din kurv er tom

Ingen varer

Forsendelse
0,00 DKK I alt

Til betaling

Varen er nu lagt i din kurv
Antal
I alt
Der er 0 varer i din kurv Der er 1 vare i din kurv
Varer i alt
Forsendelse i alt  Fastlægges senere
I alt (inkl. moms)
Fortsæt indkøb Fortsæt til betaling
 til fri fragt

Opbevaring og organisering - Stempler, Dies, Stencils, Embossingfolders

2019-05-27

Jeg er mange gange blevet spurgt omkring hvordan jeg organiserer mine stempler, dies osv. – og jeg har endelig fået taget billeder af et nogenlunde opryddet scrap område, så tænkte jeg endelig ville vise jer lidt. 

Min organisering går generelt meget efter princippet ”Opbevar ting sammen, du bruger sammen.” og så har jeg en fast tro på at hvis alt har et ”hjem” at vende tilbage til, så er det så meget nemmere at holde orden og kunne finde sine ting.

Jeg bruger DVD lommer købt hos Anja til at organisere næsten alle mine stempler og dies – der er kun ganske få der ikke kan være deri efter min erfaring. – Mere om det senere.
Anja har i butikken mulighed for at forudbestille lommerne jeg bruger, men der er også mange det bruger Avery Elle Storage Pockets – disse er bare en del dyrere end min løsning.
Det er måske også værd at nævne at lommerne fås med ringbindshuller også, og matchende sorte mapper, hvis der nu skulle være nogen derude der foretrækker mapper. 

Selve lommen (uden svejsninger i siderne) måler ca. 14,5 cm i bredden og 19 cm i højden – der er altså masser af plads! 
For at jeg kan se stempelmotiverne ordentlig har jeg sat et stykke hvidt 250g karton i hver lomme – de har også den fordel at holde lommerne oppe så de står pænere, samtidig med de giver mig en inddeling af lommen, som jeg kommer ind på senere.

For at det er let at få mine ting ud af lommerne er mit karton skåret en smule mindre end selve lommen. De måler 14 x 18,8 cm hver, dvs. jeg kan få to ud af et stykke A4 karton. Må indrømme at jeg selv oftest køber A5 karton og skærer ned. Jeg køber som regel en pakke med 100 lommer og en pakke med 100 A5 ark – og så skærer jeg karton ned til alle lommerne på en gang, så skal jeg ikke til at gøre det hver gang jeg får nye ting.Fordi jeg er på design teams, blogger og mange gange bliver spurgt hvad jeg har brugt af produkter, har jeg i toppen af mit karton sat en lille label med producent og produkt navn. Jeg bruger en Brother P-touch label maker med sort på klar tape, men det fungerer lige så fint at skrive i hånden, eller printe labels på computeren.

Ligesom jeg nævnte tidligere blive min lomme nærmest delt pga. karton stykket – derfor har jeg på forsiden mine stempler, mens mine matchende dies er på bagsiden. Jeg bruger oftest et stykke magnetplade til at holde styr på mine dies – alle skåret ned til A6 fordi jeg godt kan lide at være konsekvent med størrelsen. Du kan også klippe eller skære dem ned så det kun lige passe med de matchende dies, så sparer du lidt på magneten.

 

 

Sammen med mine dies bagerst i lommen har jeg også ekstra stemplede motiver, enten klar til farvelægning eller helt farvelagte. På den måde kan jeg tjekke der først når jeg skal i gang med et projekt – måske skal jeg slet ikke i gang med at stemple eller farvelægge. Dette er et typisk eksempel på ”Opbevar ting sammen, du bruger sammen.” – jeg ville lyn hurtigt glemme at kigge i min mappe med allerede farvelagte eller stemplede  motiver ( Den metode har også været afprøvet. ;) )

Mine dies, embossingfolder, stencils osv er opbevaret på næsten samme måde, dog med enkelte tilpasninger. 

 

 

Som vist på billedet er mine almindelig dies (dvs. dem der ikke har matchende stempler) også på magnet plader – medmindre det er store enkelte dies, f.eks. tekster, doilies, osv.. Her har jeg i stedet brugt min grønne tape runner, den med repositional dots, til at komme lidt lim på kartonnet, og så kan jeg bare sætte min die fast. Dette gør jeg typisk for at alle mine dies ikke ligger i bunden, på den måde kan jeg bedre se dem når jeg bladrer igennem mine lommer. 

Det er måske værd at nævne jeg godt kan have flere forskellige stempel eller die sæt i samme lomme, f.eks. med tekst dies eller mindre stempelsæt.  

Til mine stencils (der passer i lommen) har jeg i stedet for hvidt karton brugt sort – på den måde er det nemmere at se mønsteret. 
Der er sikkert mange hvor det gør ondt at se det her – men som vist på billedet har jeg også skåret nogle af mine stencils ned, her en Tim Holtz stencil. Dette gør jeg igen med tanken om at holde ting sammen, så hvis jeg havde mine stencils 5 forskellige steder ville jeg glemme halvdelen af dem (Igen endnu en metode der har været afprøvet)

 

 

Ligesom jeg nævnte er der nogle enkelte stempler osv der ikke passer i DVD lommerne – her bruger jeg i stedet Avery Elle Extra Large storage pockets. Her er der plads til de helt store stempelsæt på 6x8 inches, baggrundstempler, 6x6 stencils og 6x6 embossing folders. 

 

Til mine 6x6 ting skærer jeg lidt af toppen så jeg får en firkantet lomme, men laver stadig en lille folde flap til at holde ting inde i lommen. For at lave flappen bruger jeg bare det afskårne stykke som en skabelon. 

 

 

Nu kommer vi så til hvordan jeg opbevarer ALLE de lommer i mit scrap område – Som jeg nævnte tidligere fås de også i en ringbinds version.

Jeg har alle mine stempler stående i NORDLI skuffer fra IKEA, hvor den ene side står i TJENA kasser, også fra IKEA. Men har også tidligere brugt kasser af forskellig art, f.eks. er VARIERA kasser fra IKEA også en god løsning, eller A5 magasinholdere.

Når det så kommer til hvordan de står i skufferne bliver det virkelig individuelt hvad der fungerer for folk. Mette fra designteamet har dem f.eks. stående efter mærke og så i alfabetisk orden (så vidt jeg husker), men andre måske bare sorterer efter mærke. 

For mig skal det være nemt at sætte på plads, derfor har jeg holdt det så enkelt som muligt, så det er bare at dumpe lommen ind bag den rigtige fane. Derudover står mine mest brugte så de er nemmest at få fat på – jeg er med andre ord fuldstændig ligeglad med alfabetisk orden af nogen art.

 

Mange deler også op og har dies for sig, stempler for sig, embossing folders for sig osv. Jeg det hele samlet i mine skuffer – på den måde ser jeg alle mine muligheder samlet og jeg kommer måske i tanke om at jeg vil bruge en embossing folder i stedet for det baggrundstempel jeg egentlig tænkte på. 


Jeg bruger kategorier til at organisere efter – men igen fordi jeg er på design team har jeg alle mine Mama Elephant for sig, mens resten er samlet. 

Inden for begge mine grupper har jeg følgende kategorier – husk det er vigtigt du finder dem der fungerer for dit hoved. 

 •      Nye ting/New Releases

o  Alt det jeg lige har fået og gerne vil lege med inden jeg stiller det ordentlig på plads, eller sæt til design team opgaver

 •      Dyr/Critters

o  Alle mine sæt med dyr eller lign. og ting relateret hertil.

 •      Mennesker/People

o  Alle mine sæt med mennesker samt ting relateret hertil (f.eks. tøj)

 •      Forme/Shapes

o  Alle mine ”basis forme” – f.eks. cirkler, stjerner, tags, rammer, snefnug osv.

 •      Baggrunde/Backgrounds

o  Alt hvad der kan bruges som baggrunde – F.eks. næsten alle mine embossing folders, stencils og baggrundstempler. Dvs. typisk noget der fylder hele kortet.

 •      Interaktive+3D/Interactive+3D

o  Alle mine dies til kasser, æsker og diverse interaktive kort, f.eks. sliders, pop up osv.

 •      Blomster/Floral

o  Alle mine sæt med blomster, f.eks. blade, grene, kranse, og selvfølgelig – blomster.

 •      Scener/Scenes

o  Den her kategori er nok ikke så typisk – men fordi jeg laver en masse små scener til mine dyr osv, har jeg en samlet kategori til de sæt jeg bruger ofte til det. F.eks. murstens og sky stencils, træ og huse stempler osv.

 •      Tekster/Sentiments

o  Alle mine sæt hvor jeg primært bruger teksterne – dette kan inkluderer f.eks. stempler hvor jeg mange gange er mere tilbøjelig til at bruge teksterne i stedet for motiverne.

 •      Alfabeter/Alphabets

o  Alle mine sæt med alfabeter, tal og symboler.

 •      Kalender/Planner

o  Alle mine sæt der er specifikt til at dekorere kalender


Tidligere har jeg også haft en jule kategori, men fordi jeg opdagede der var flere motiver jeg faktisk glemte at bruge på mine almindelige kort, er de nu integreret sammen med de andre.

Mine faner er lavet meget enkle ud af nogle gamle karton elastik mapper jeg havde liggende. Man kunne også gøre dem mere solide ved at bruge chipboard, tynde plastic skærebrætter, eller måske lamineret karton eller mønsterpapir.
 

 (ja, det var 2 skuffer kun med Mama Elephant – kald mig bare afhængig)

 

 

Relaterede blogindlæg

Varer relateret til dette indlæg