Min Kurv

0 VARE VARER VARE
Din kurv er tom

Ingen varer

Forsendelse
0,00 DKK I alt

Til betaling

Varen er nu lagt i din kurv
Antal
I alt
Der er 0 varer i din kurv Der er 1 vare i din kurv
Varer i alt
Forsendelse i alt  Fastlægges senere
I alt (inkl. moms)
Fortsæt indkøb Fortsæt til betaling
 til fri fragt

Copic Farvekombinationer - FAQ

2019-03-04

Jeg får en del spørgsmål omkring Copic Album kittet – et værktøj jeg selv bruger RIGTIG meget når det kommer til at vælge farver og forskellige kombinationer med mine Copic Ciao tuscher. Derfor tænkte jeg at det måske kunne være godt med en lille samling af de spørgsmål jeg typisk får – og selvfølgelig de tilhørende svar.

Efterhånden som jeg får flere spørgsmål omkring kittet vil jeg tilføje mere information til denne blog post. 

Jeg håber virkelig at du bliver lige så glad for dit farvekombinationsalbum som jeg er – ved slet ikke hvordan jeg klarede mig uden!   

Hvad er en farvekombination?

Når man farvelægger med Copic tuscher bruger man typisk 2-5 farver for at opnå den lækre skyggeeffekt. Derfor skal man jo vide hvilke tuscher man kan bruge sammen for at få et flot resultat. Dette kalder vi for en ”farvekombination”.

Hvis du er lidt ligesom mig, får du fundet en super flot kombination – men så glemmer du at få den skrevet ned, og så er det meget svært at finde frem til den igen.

Med Copic Farvekombinationer – Album Kittet har jeg skrevet så mange sammensætninger ned som jeg kunne finde frem til, allesammen baseret udelukkende på Copic Ciao tuscherne. Selvom der er rigtig mange kombinationer er der selvfølgelig flere man kan finde på.
Kittet er baseret på de 180 Copic Ciao farver, så der er ikke noget med at man lige pludselig mangler en farve, som det ellers ofte kan ske med kombinationer man ser i videoer eller på nettet.

Hvad er Copic Farvekombinationer - Album Kittet?

Copic farvekombinationer – Album Kittet er en samling af måder du kan bruge dine forskellige Copic farver sammen, så du får så meget som muligt ud af de tuscher du har i din samling. Dette er fordi bogen samler en masse forskellige kombinationer, både nogle der er lidt mere lige til, men også nogle man ikke typisk ville sætte sammen.


Bogen fungerer derfor som et værktøj til se hvilke farver du kan lave, og dermed vælge den bedste farve til det projekt du har gang i. Derfor er det også vigtigt at du farvelægger dine kombinationer selv, da det er den eneste måde du kan få et retvisende billede af hvordan farvekombinationen vil se ud når du skal bruge den – og så er det en rigtig god måde at blive RIGTIG gode venner med dine tuscher.

 

Farvekombinationerne er bygget sådan op at der i bunden står hvilke tuscher man skal bruge, fra lys til mørk. Med kittet kan du selv vælge om du vil farvelægge hele cirklen på kortet, eller om du vil stemple et motiv inden for cirklen.

Hvordan kan man bruge farvekombinationerne?

Når du har farvelagt dine kombinationer er der flere forskellige måder du kan bruge dem på, f.eks.:

  1. Alternative farver
  2. Farve match
  3. Paletter

1)    Farve match

Jeg har mange gange oplevet at skulle matche de farver jeg bruger til rigtige personer, kæledyr eller planter. Med Copic Farvekombinationerne er det nemt at sammenligne flere farver og vælge den rigtige farve til ens projekt.

Måske skal du farvelægge et elsket kæledyr, der har flere nuancer i pelsen. Her kan du sammensætte farver der ser flotte ud sammen, og som måske endda kan blendes ud i hinanden.

2)    Alternative farver

Nogle gange får du måske brugt sine tuscher så meget at de løber tør for blæk – Hvilket kan være mega frustrende når det sker med ens yndlingsfarver. Med farvekombinationerne lige ved hånden har du nemmere ved at finde en alternativ farvesammensætning, da du blot kan slå op og se farver der minder om den du originalt skulle bruge

Det kan også være en måde at få afprøvet nye farvekombinationer end dem du plejer at bruge. Måske opdager du endda en helt ny favorit?

3)     Paletter

En af de måder jeg bruger mine kombinationer mest er til at sammensætte farvepaletter til mine projekter. Dette kan du gøre ved at hive farvekombinationerne ud af deres lommer, lægge dem frem på bordet – du kan bare skifte ud i farverne indtil du har en palette der ser flot ud sammen. Typisk vil dette være ved at finde farver der passer sammen i forhold til lysstyrke og mætning – men i stedet for at tænke på numre og bogstaver, har du her en visuel måde at gøre det på, hvilket gør det super nemt at få gode resultater.

Kan jeg bruge kittet selvom jeg ikke har så mange tuscher?

Farvekombinationerne giver dig en fantastisk mulighed for at få så meget som muligt ud af de tuscher du har – uanset om du har 18 eller 180.

Hvis du stadig mangler tuscher i din samling er farvekombinationerne et super godt værktøj til at vælge hvilke tuscher du skal tilføje. Dette kan f.eks. være baseret på hvor mange ekstra kombinationer du ville kunne lave hvis du får en enkelt tusch mere, eller gå efter at færdiggøre kombinationer der inkluderer dine yndlingsfarver.

Hvad hvis der er kombinationer jeg mangler?

Efter at have farvelagt så mange kombinationer, kan det jo være du har mod på at lave dine egne – dertil har kittet blanke farvekort. Dette kan gøres ved at eksperimentere med de tuscher du har, eller måske lade dig inspirere af en af kombinationerne i kittet og arbejde videre med dem.


Hvad følger der med i kittet?

Kittet inkluderer 281 forskellige farvekombinationer til dine Copic Ciao farver, samt 39 blanke farvekort du kan bruge til at lave dine egne kombinationer. Alle disse er printet på 80lb Neenah Karton med toner, så du skal ikke være bekymret for at linjerne tværer ud når du bruger dine tuscher henover.


Derudover indeholder Album Kittet næsten alt du skal bruge for at lave dit album – plasticlommerne, samt chipboard og ringe til dit omslag.

For at hjælpe dig godt i gang indeholder kittet også en lang vejledning der hjælper dig med at få lavet dit omslag og komme godt i gang med at farvelægge. Derudover indeholder vejledningen også forskellige tips og tricks, forklaringer og teknikker til at få det bedste resultat med dine tuscher – herunder hjælp til hvad du skal tænke over når du laver dine egne kombinationer. 

 

Hvordan kan jeg farvelægge så mange kombinationer?

Selvom det kan virke overvældende med 281 kombinationer, er det vigtigst at tage det i små bidder – hellere hygge sig på sofaen og få farvelagt et par kombinationer hver aften, end at køre træt i det og aldrig komme i gang igen. Der er forskellige tips til hvordan man kan gøre processen mere overkommelig i vejledningen der følger med kittet.

Hvad er der brugt til butikkens album?

Jeg er et par gange blevet spurgt om hvad der er brugt til butikkens album – her er omslaget pakket ind i Kraft karton, med et stykke guld karton i bunden af forsiden og bagsiden.
Derudover er der på forsiden skåret bogstaver ud og limet på så der står ”Copic” på.
Du kan selvfølgelig pynte lige så meget eller lidt som du vil – gør det til en bog du elsker at tage frem og bruge.

Motivet der er farvelagt i dette album er fra Hero Arts Balloon Animal Birthday stempel sættet – selvfølgelig stemplet med Memento Tuxedo Black.

Hvad er der brugt til dit eget album?

Ligesom jeg er blevet spurgt omkring butikkens album, har jeg også fået spørgsmål til mit eget. Mit er ikke indbundet med omslaget eller ringene fra kittet – i stedet har jeg valgt at bruge min Happy Planner punch til at ændre indbindingen til at være med Discs. Ifht. Funktion ændrer dette ikke meget – men jeg elsker mine discs, så kunne ikke lade være.

Jeg valgte at være fuldstændig sindssyg og stemple mine balloner, fra et Mama Elephant sæt, med Memento London Fog, som jeg først havde stemplet af på et stykke kopipapir (dvs. jeg har stemplet dobbelt så mange gange!) Og derefter farvelagt det som no line coloring. – Flot, men en noget længere proces.~Mette Witus

Relaterede blogindlæg

Varer relateret til dette indlæg