Min Kurv

0 VARE VARER VARE
Din kurv er tom

Ingen varer

Forsendelse
0,00 DKK I alt

Til betaling

Varen er nu lagt i din kurv
Antal
I alt
Der er 0 varer i din kurv Der er 1 vare i din kurv
Varer i alt
Forsendelse i alt  Fastlægges senere
I alt (inkl. moms)
Fortsæt indkøb Fortsæt til betaling
 til fri fragt

Album med marts-kittet

2019-03-07

Jeg er vild med minialbums, både i meget små og lidt større format. 
På mange måder er det processen, ved at lave et album, som er mega fed at være i. Tænk sig at lave hele bogen helt fra bunden.... 
Lad os komme igang!

Du skal skære 2 stk. chipboard i str. 5"x8" og 1 stk. i str. 2"x5". Læg stykkerne på et stykke A4 karton, som vist på billedet og sæt scortape på. Det er vigtigt at sætte det på, da det giver de pæneste kanter i sidste ende.
 


Udover tape, bruger jeg bogbinderlim. Og jeg lover dig.... hvis Du bruger scortape og bogbinderlim, så får Du det ikke fra hinanden igen. Vær sikker på, at du sætter papiret på, hvor det skal være, for det kan ikke flyttes igen! 

Det er selvfølgelig ikke fordi jeg har prøvet at sætte papiret forkert, at jeg ved det...... 

Når jeg putter bogbinderlim på, sørger jeg for at fjerne det hvide fra tapen først, så jeg ikke skal skynde mig med det før limen tørrer. Jeg tager en del af gangen, og først når den del er sat fast på karton, putter jeg lim på det næste stykke. Når jeg sætter mit chipboard på det sorte karton, er afstanden mellem stykkerne dobbelt så stor, som chipboardets tykkelse. Jeg har lavet et dobbelt stykke chipboard af nogle rester, som jeg bruger til at måle med på en nem måde. Alle kneb gælder! 

Det er også en fordel, at lægge en lineal under chipboardets nederste kant, så er man sikker på at forside og bagside af bogen er lige over for hinanden. 

Når du har limet chipboard på karton, sætter du igen scortape på som vist herunder. Igen bruger jeg også bogbinderlim.

Brug en bonefolder/falseben til at køre langs foldelinjen, så du får en pæn foldekant. Det sorte karton skal bukkes om og limes fast på indersiden. Jeg har vist hvordan på den ene side. Når du har har limet karton fast på begge sider, er du næsten klar til at lukke omslaget. Brug igen dit falseben, til forsigtigt at køre ned i rillen mellem chipboard, så du på den måde hjælper kartonet til at bukke pænt, der hvor det ligger dobbelt.  

Jeg har sat et stykke karton på indersiden, så jeg dækker rillerne. (Det fik jeg ikke taget billede af)På ydersiden af omslaget skal der nu sættes scortape og bogbinderlim, så du kan lime det papir på, som du ønsker på omslaget. Lav papiret 1" større på hver side, så du har noget at bukke om på indersiden. 


Jeg har valgt at have en sort bogryg, som jo er givet på forhånd, ved at samle omslaget med sort karton. Jeg lader det sorte gå lidt om på omslaget og lægger mit mønsterpapir helt lige ca 1" fra bogryggen. 

Hjørnerne af mønsterpapiret skal klippes af, så der lige er 1mm fra omslagets hjørne til papirets kant. 

Sæt tape på, som vist herunder. Suppler igen med bogbinderlim. Start med at bukke top og bund om på indersiden. Nu skal men helt forsigtigt bruge sit falseben, til at skubbe den overskydende mm ind, så man får et flot hjørne. Herefter bukkes den sidste del af mønsterpapiret ind på indersiden. Skær noget mønsterpapir i en størrelse, så det dækker hele indersiden, på nær en lille kant. I det her tilfælde er det skåret i 4,5"x7,5"

Nu har du et færdigt omslag. 

Jeg har lavet 3 sider af sort karton, som måler 8"x 4,5". På den lange led scorer man ved 0,5". Denne lille kant bukkes med falsebenet og sættes fast indvendig på bogens ryg, med den bukkede kant mod midten af bogen og den anden kant skal flugte med rillen mellem forside og bogryg. Det gøres på samme måde med de næste 2 sider. Du skal ende op med at have 0,5" mellem omslag og hver side, så der er plads til pynt mellem siderne.På de følgende billeder kan I se, hvordan jeg har pyntet siderne i bogen. På nogle sider har jeg sat en ekstra side, som kan foldes ud, og på andre sider har jeg lavet små lommer. Her er det kun fantasien som sætter grænsen. På de sider, som ikke er pyntet sp meget, kan der sættes billeder.

Det var alt for nu. 

Hvis I kommer til weekendens Convention i Middelfart, kan I se med fingrene, da mit Album vil være at finde på standen, sammen med mange andre inspirerende kreationer, som designteamet har lavet.

Kreative hilsner fra 

Verena

Relaterede blogindlæg

Varer relateret til dette indlæg