Min Kurv

0 VARE VARER VARE
Din kurv er tom

Ingen varer

Forsendelse
0,00 DKK I alt

Til betaling

Varen er nu lagt i din kurv
Antal
I alt
Der er 0 varer i din kurv Der er 1 vare i din kurv
Varer i alt
Forsendelse i alt  Fastlægges senere
I alt (inkl. moms)
Fortsæt indkøb Fortsæt til betaling
 til fri fragt

Stamp Foam teknikker

2018-02-21

Til Scrap-a-Mania havde jeg fornøjelsen af at lave en demonstration af, hvordan man kan lave sine egne stempelpuder ved hjælp af Distress Stain Spray og Ranger Cut-N-Dry Stamp Pad Foam.

Man starter med at klippe sin Pad Foam til den ønskede størrelse.

Herefter sprayer man med Distress Stain Spray. Jeg lavede både klatter hist og pist og gradueringer, hvor jeg sprayede med hver farve ca. 1/3 af stempelpuden. Herefter sprayes der med vand - men ikke for meget.

Nu kan man bruge stempelpude med det mønstermotiv, man nu ønsker. I weekenden brugte jeg bl.a. en sommerfugl fra Krumspring og et Cover-a-Card baggrundsstempel. Med baggrundsstemplet følte jeg, det var nemmere, hvis jeg lagde papiret ovenpå baggrundsstemplet og trykkede let på papiret over det hele. 

Herefter tørrede jeg det stemplede med en varmepistol.

Man kan også stemple direkte med stempelpuden.

Jeg fik disse resultater ud af "anstrengelserne":

Efter jeg kom hjem, fik jeg lyst til at lave et par eksperimenter.

Jeg har ikke selv Distress Stain Spray, men havde et par andre mists. Disse testede jeg af sammen med et nyt Cover-a-Card stempel, som jeg bare måtte eje.

Konklusionen blev, at man sagtens kan bruge alverdens mists. Både Mister Hueys, Heidi Swapp's Color Shine, Shimmer Spritz og Dylusions osv. Jeg bliver altid glad, når jeg kan finde produkter derhjemme, jeg kan bruge på en anden måde :o)Jeg stemplede herefter med puden direkte på et andet stykke hvidt karton.Man kan ikke så godt se det her, men i midten er der masser af lækker glitter.

Herefter prøvede jeg med Lindy's Magical Shakers og Ken Oliver Color Burst. Jeg tappede pulveret ud hist og pist på min stempelpude - i 3 farver. Herefter mistede jeg med vand.Jeg lagde mit papir ovenpå puden og pressede ganske let på hele området.

Det kom der dette resultat ud af.Til slut prøvede jeg med diverse stamp refills - jeg har brugt vandbaserede refills - Ranger Distress Ink Refill.

Jeg lavede en ny stempelpude ved at skære en stjerne ud på Bigshotten.Jeg lavede 3 tykke streger på den store stempelpude og mistede med lidt vand.

På stjernen duppede jeg de samme farver hist og pist på stjernen og mistede med vand. Inden jeg brugte stjernen på mit projekt, trykkede jeg stjernen et par steder på noget afstemplingspapir, da stjernen havde lige lovlig meget farve på. Den store stempelpude med de 3 streger kørte jeg herefter nedad et stykke hvidt karton og herefter den modsatte vej (dog ikke hele vejen tilbage).Herefter tørrede jeg med min varmepistol.

Stjernen stemplede jeg ganske let på projektet.

Nu havde jeg 3 vidt forskellige baggrunde til at lave 3 vidt forskellige små kort. Det jeg godt kan lide er, at man aldrig rigtig ved, hvad man får, før man løfter papiret efter stemplingen.Tillykke teksten er skåret ud af afstemplingstrykket og her kan man virkelig se glimmeret - det kan man jo kun blive i godt humør af :o)Hooray er fået frem ved at bruge stempelpuden og kanterne fik også lidt farve.Samme metode er brugt med Congratulations-teksten - pletterne på papiret er kommet ved, at da jeg mistede med vand på stjernen, lå der noget hvidt karton ved siden af, og da vandet ramte, sprøjtede der farver over på det hvide papir. Elsker når sådanne tilfældigheder og uheld giver en aha-oplevelse. Baggrunden har jeg i øvrigt lige mistet med lidt vand og duppet det af med køkkenrulle.

Det skal lige siges, at jeg altså ikke brugte en ny stamp pad for hvert projekt. Man kan nemlig sagtens skylle puden med lunken vand. Helt rent bliver den aldrig, men der er ikke mere farve tilbage til det næste projekt.Puha - det blev alligevel til et ret langt indlæg fra mig. Håber I nåede til vejs ende, kunne forstå teknikken og samtidig blev inspireret.

Hav en dejlig dag - og håber vi ses til Scrap i Ejsing lige om snart.

/Mathilde

Varer relateret til dette indlæg